Prijatelj mi je priporočil proizvode Corega, zato sem seveda sledila njegovemu nasvetu.

Živeti samozavestno z zobno protezo

Stalna uporaba in naravne spremembe oblike ustne votline lahko privedejo do poslabšanja prileganja vaše proteze, kar lahko pomeni, da ne morete v celoti izkoristiti njenih prednosti. 

Ignoriranje razmajane proteze lahko vodi v resne težave, zato poskrbite, da bo vaš zobozdravnik vsaj enkrat na leto preveril stanje vaše zobne proteze in jo po potrebi prilagodil.

Ustrezno prilegajoča se zobna proteza nudi podporo vaši čeljusti. Če se prileganje poslabša, se lahko nekoliko spremeni oblika vašega obraza, pri čemer se lahko pojavijo gubice. 

Obiščite zobozdravnika, če zaznate naslednje:

  • bolečino in neugodje pri uporabi zobne proteze; 
  • klikajoče zvoke zobne proteze;
  • težave pri prehranjevanju;
  • težave pri govorjenju s pomočjo proteze. 

Z zobozdravnikom se prav tako posvetujte, če vaša zobna proteza izgleda obrabljena, če je popačene oblike ali če je stara več kot tri leta. Zobozdravnik vam bo lahko povedal, ali morebiti potrebujete novo. 

Skrbite za zdravje ustne votline

Vzdrževanje čistoče in splošnega stanja vaše zobne proteze predstavlja zelo pomemben del vašega dneva.

Corega tablete za čiščenje so v nasprotju z zobno pasto posebej zasnovane za zobne proteze in zagotavlja sveže ter temeljito čiščenje brez prask, v katerih bi se lahko zaredile bakterije. Izberite tiste tablete za čiščenje zobnih protez, ki so prave za vas.

 

 

 

Hrana za dušo

Sprememba vrste prehrane je pogosta posledica prilagajanja na novo zobno protezo, saj imajo lahko uporabniki na začetku težave z novimi zobmi ter so nesamozavestni pri uživanju določenih vrst hrane.

Corega pričvrstilna krema vam lahko pomaga biti samozavestnejši pri uživanju hrane, saj zagotavlja dodatno pričvrstitev, ki jo potrebuje vaša zobna proteza. Delci hrane se prav tako lahko ujamejo pod zobno protezo, kar povzroča draženje in občutke neudobja. Corega ustvari pregrado, ki pomaga preprečevati delcem hrane, da bi se ujeli pod protezo. 

Privajanje na zobno protezo lahko traja nekaj mesecev, a nato boste pozabili, da jo sploh nosite. 

CHAD/CHPLD/0013/14