Politika o piškotkih

Podjetje GlaxoSmithKline uporablja piškotke, da bi lahko izboljšalo uporabniško izkušnjo za obiskovalce naše spletne strani, in je avtor te politike o piškotkih. Politika ponuja obrazložitev, kaj so piškotki in kako jih uporabljamo na naši strani. Če ne želite prejemati piškotkov med brskanjem po naši strani, lahko spremenite nastavitve brskalnika, da vas ta ob prejemanju piškotkov o tem obvesti, lahko pa tudi omejite ali blokirate piškotke. 

Kot večina drugih podjetij tudi GlaxoSmithKline uporablja piškotke za namene izboljšanja uporabniške izkušnje za obiskovalce naše strani. 

Piškotki so majhne datoteke, sestavljene iz niza črk in številk, ki jih spletni strežniki odložijo na vaš računalnik. Te datoteke omogočajo lastniku spletne strani, da vas loči od ostalih uporabnikov spletne strani. Nameščanja piškotkov ni mogoče izvajati v obliki kode ali jih uporabljati za okužbe z virusi, prav tako pa nam piškotki ne omogočajo dostopa do vašega trdega diska. Čeprav na vaš trdi disk shranjujemo piškotke, ne moremo prebirati informacij, ki so tam shranjene. 

Podatki, ki se generirajo preko piškotkov na spletnih straneh podjetja GlaxoSmithKline, se lahko uporabljajo za različne namene, vključno z naslednjimi:

Izrecno potrebni 

Ti piškotki so bistveni, saj vam omogočajo, da se premikate po strani in uporabljate njene možnosti, kot so dostop do zavarovanih območij strani ter shranjevanje artiklov v nakupovalno košarico.

Delovanje

Ti piškotki zbirajo informacije o načinih, na katere obiskovalci uporabljajo spletno stran, npr. katere rubrike obiščejo najpogosteje in ali prejemajo sporočila o napaki. Pomagajo izboljšati delovanje spletne strani tudi pri prihodnjih različicah.

Funkcionalnost

Ti piškotki spletni strani omogočajo, da si zapomni vaše izbire, kot so izbira uporabniškega imena, jezika ali vaše regije, ter da vam zagotovi bolj osebno prilagojeno izkušnjo.   

Določanje ciljnih skupin ali oglaševanje

Ti piškotki se uporabljajo za pošiljanje vsebin, ki so pomembne za vas in vaše interese.

Na naši spletni strani ne dovoljujemo oglaševanja s strani tretjih oseb, vendar pa ne moremo nadzorovati oglaševalcev, katerim vaš ponudnik internetnih storitev dovoljuje oglaševanje, medtem ko brskate po spletu.

Podjetje GlaxoSmithKline je zakonsko zavezano pridobiti vaše soglasje za vse vrste piškotkov, ki jih nameščamo, razen za tiste, ki so »izrecno potrebni«. 

O upravljanju piškotkov lahko izveste več s klikom na funkcijo Pomoč (Help) v vašem brskalniku, lahko pa obiščete tudi www.aboutcookies.org , kjer so na voljo podrobne informacije o upravljanju piškotkov v priljubljenih brskalnikih. Upoštevajte, da lahko deli te spletne strani delujejo pomanjkljivo, v kolikor onemogočite piškotke.

 

CHAD/CHPLD/0013/14